Medical Taping

Medical Taping Concept

Bazele metodei Medical Taping au fost puse în Japonia și Coreea în anii 1970, având la bază metoda Kinesio® Taping. În acea perioadă, metodele de bandajare elastică au fost dezvoltate pe baza științei mișcării (Kinesiologia) și a activității mușchilor, fiindcă ambele – mișcarea și activitatea musculara sunt esențiale în menținerea și restabilirea sănătății. Conceptul din spatele acestei teorii este că mușchii contribuie atât la mișcarea corpului, cât și la buna circulație a sângelui, sistemului limfatic, reglarea temperaturii corpului, etc. Metoda de tratament Medical Taping a fost implementata și dezvoltată în Europa începând cu anii '90. După repetate studii și cercetări ale speciliștilor olandezi, astăzi metoda Bandajarii Neuromusculare are la bază manuale de speciliatate, cu diverse tehnici de aplicare în numeroase afecțiuni.

Cum acționează?

Atunci când este aplicată banda kinesiologică Cure Tape aceasta va activa procesul de vindecare a organismului. Elasticitatea benzii aplicate este asemanatoare cu elasticitatea pielii, ceea ce permite crearea unui efect de “lifting” sau “ridicare” în stratul dermului. Datorită acestui efect, se crează mai mult spațiu în zona subcutanată, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine și limfatice.
Efectul de “lifting” al benzii Cure Tape pe piele îmbunătățește circulația sangvină subcutanată și drenajul limfatic. Astfel, se stimulează deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce considerabil. Efectul creat între bandă și piele, permite mișcarea fiziologică, activându-se procesul de autovindecare a organismului. Cu alte cuvinte, banda kinesiologică facilitează și potențează exact procesele fiziologice de refacerea ale organismului.

Banda Cure Tape NU CONȚINE nici un fel de medicament sau substanță farmacologică, efectul este datorat în totalitate elasticității sale și depinde foarte mult de modul în care este aplicată!

Prin aplicarea benzii kinesiologice Cure Tape utilizând diferite tehnici, efectele care pot fi obținute, pot fi încadrate în urmatoarele categorii:

- Ameliorarea durerii
- Îmbunătățirea funcției musculare prin reglarea tonusului muscular
- Susținerea funcției articulare (creșterea stabilității, influențarea direcției mișcării, poziției articulațiilor, stimuare proprioceptivă, etc.)

Avantajele aplicarii benzii kinesiologice Cure Tape

- Spre deosebire de benzile sau feşele inelastice uzuale, banda kinesiologicâ Cure Tape deţine o elasticitate similară cu cea a pielii umane (130%-140%) și permite mișcarea – astfel, declanșând procesul propriu al organismului de autovindecare
- Poate fi utilizată pentru o multitudine de afecțiuni pe un spectru larg de pacienți (sportivi, copii, adulţi, vârstnici, pacienți în perioada de recuperare posttraumatic/ postoperatorie/ postnatală, etc.)
- Aplicată corect, banda are efecte aproape imediate ( ameliorează durerea)
- Acționează ca un tratament permanent -  24 / 7
- Este rezistentă la apa și poate fi purtată între 3 si 7 zile
- Având un adeziv acrilic, hipoalergic și o textură din bumbac, banda kinesiologică Cure Tape permite pielii să respire și nu provoacă iritații
- Este mai eficientă decât metodele clasice pentru tratarea anumitor afecțiuni (ex: contuzii, întideri /rupturi musculare, edemul de diferite cauze, cicatrici, hematoame, tesut fibrotic, luxatia rotulei, etc.)
- Tratamentul cu benzile kinesiologice Cure Tape este accesibil ca și preț pentru pacienți.

Astăzi, nenumarate grupuri de profesioniști din întreaga lume (medici, kinetoterapeuti) folosesc metoda Medical Taping (Bandajarea Neuromusculară) ca și tratament unic sau complementar în practica lor de zi cu zi.
în Romania, Medical Taping este încă o metoda nouă de tratament în recuperarea medicală, medicina sportivă (și nu numai), dar care a început să fie însușită și practicată din ce în ce mai mult de către specialiști.

La Clinica Picioarelor acest concept a fost studiat și însușit de către Dr. Vîrban Claudiu care a urmat cursurile organizate de MTC, cursuri ce sunt acreditate de catre International Academy FysioTape, Olanda.

Parteneri

Medical Taping Romania
www.curetape.ro
www.curetape.com
https://www.facebook.com/curetape.mtc

Disclaimer

Efectele tratamentului variază de la persoană la persoană, în funcție de stilul de viata, metabolism, vârstă, sex, starea de sănătate, etc. Având în vedere aceste aspecte, nu putem garanta efectele tratamentului, deși acesta se bazează pe dovezi publicate, referitoare la cele mai noi recomandări de bună practică medicală clinică.