Inflamația acută
Introducere
Inflamația este răspunsul fioziologic al organismului care apare în urma unui traumatism, iritație sau intervenție chirurgicală. Acest proces de apărare produce creșterea fluxului de sânge în zona afectată rezultând o acumulare de lichid. Pe măsură ce organismul pregătește acest răspuns de apărare, apar simptomele de inflamație:
Inflamația poate fi acută sau cronică. Inflamația acută apare imediat după tramatism, deobicei în primele 2 ore. Inflamația cronică reflectă răspunsul organismului continuu la o afecțiune de lungă durată, precum ar fi artroza. Inflamația poate apărea și în infecții dar în acest caz tratamentul este diferit. Medicul ortoped poate identifica cel mai bine cauza inflamației și vă va indica tratamentul corect.
Tratament
Pentru a reduce durerea și inflamația, țesutul traumatizat trebuie tratat corespunzător. Cu cât tratamentul este început mai devreme cu atât rezultatele sunt mai bune. Tratamentul inițial al inflamației acute constă în:
În mod normal simptomele inflamației vor dispărea în 2-3 zile. Dacă după 3 zile de tratament, durerea persistă sau simptomele se agravează vă recomandăm să luați legătura cu medicul curant sau să vă prezentați de urgență la o cameră de gardă. În urma consultației medicul va stabili cât de gravă este problema medicală și vă va recomanda un tratament pe care vă sfătuim să-l urmați cu strictețe.
Disclaimer
Efectele tratamentului variază de la persoană la persoană, în funcție de stilul de viata, metabolism, vârstă, sex, starea de sănătate, etc. Având în vedere aceste aspecte, nu putem garanta efectele tratamentului, deși acesta se bazează pe dovezi publicate, referitoare la cele mai noi recomandări de bună practică medicală clinică